Deze QW – Quince Wine – bestaat uit 100% kweepeer. Onze jaarlijkse ode aan de Cydonia Oblenga. Alvorens het persen hebben de kweeperen 24 uur gemacereerd. Tijdens de winter fermenteerde het sap 7 maanden rustig in duurzaam RVS. Vervolgens heeft het nog 4 maand gerijpt in amfora. Dat heeft een bijzonder resultaat opgeleverd.
De QW is een elegante, fijne, fruitige drank met een rond, fris, subtiel aroma van de kweepeer en de lichte mineraliteit van de amfora.
Ideaal als uniek aperitief, als pairing bij kaas, of…
Ongefilterd.
50cl
max ABV 5,8%
Een blend van meer dan 30 oude appel- & 10 peer rassen waaronder wilde peren.
Voor de persing onderging de helft van de appels een maceratie van 24 uur.
De blend werd opgebouwd in de tank gedurende de periode van ongeveer een maand.
Na een trage fermentatie tijdens de winter, heeft deze cider ook een malolactische fermentatie ondergaan en werd daarna “bottle conditioned” met sap.
Ongefilterd.
75cl
max ABV 6,45%
Een blend van 25 oude appelrassen die laat rijp zijn. De A-3 werd eind november geperst nadat de appels een maceratie van 24 uur ondergingen. De cider overwinterde in de natuurlijke koelte van onze fermentatieruimte en werd in maart gebotteld. Frisse, minerale zuren primeren in deze jonge cuvée. De cider is volgens de ‘méthode ancestrale’ vervaardigd: op het moment van botteling is er nog een beetje natuurlijke suiker in het sap aanwezig. Dat zorgt voor een nagisting op de fles en een fijne pareling. Pétillant naturel of ook wel pet’nat genoemd.
Ongefilterd.
75cl
max ABV 6,8%
De meeste ciders uit ’23 zijn nog rustig aan het rijpen.
Onze eerste amforen zijn daarbij ook in gebruik.
Ondertussen hebben we al flink geplukt afgelopen zomer, om blends te maken met rood fruit en mirabellen. Ook zullen we dit seizoen een cider degorgeren die al bijna 2 jaar in de fles aan het rusten is.