A-6

‘sur lie’
2022


Een blend van 23 oude appelrassen waaronder Notaris, Trezeke Meyers, Reinette Étoilée, Reine de Reinettes en Jacques Lebel.
De appels hebben na de pluk een maand ‘gezweet’ voordat ze licht gemacereerd en geperst werden.
Deze cider is vervolgens een jaar met rust gelaten en heeft dus 12 maanden ‘sur lie’ gerijpt. Het resultaat is een drank met een wijn-achtig karakter en een lichte neus van calvados.
Verkrijgbaar in flessen van 50cl. Perfect om te delen met twee. (Of alleen, of met vier, of met …).


Ongefilterd.

50cl
ABV 6,77%

A-1

pet’nat
2022

Een blend van 17 oude appelrassen.
Waaronder Keuleman, Gravenstein en Jacques Lebel.
Een gedeelte van de appels heeft een maceratie van 40 uur ondergaan voor de persing.
Frisse, groene, fruitige smaken en een hint van hooi.
De cider is volgens de ‘méthode ancestrale’ vervaardigd: op het moment van botteling is er nog een beetje natuurlijke suiker in het sap aanwezig. Dat zorgt voor een nagisting op fles en een fijne pareling. Pétillant naturel of ook wel pet’nat genoemd.

Met een ander deel van deze batch cider hebben we de ‘CQ-1‘ gemaakt.

Ongefilterd.

75cl
ABV 6,8%
Laatste flessen

MENU