Ons plukseizoen is bijna afgelopen. De cuvées van ’24 worden nu langzaam, met armkracht geperst. Hoog tijd dus om een beetje plaats te maken. We geven daarom 10% extra korting bij bestelling van 6 flessen of meer.* Tot het einde van het jaar. Wees snel want van een aantal ciders zijn het de laatste flessen! Bekijk ze hier. Bestel ze via info@anargist.be
*Bovenop onze reguliere kortingen bij grotere aantallen.
Amfora cider van Anargist
Onze eerste amfora gerijpte cider is klaar! Een 100% kweepeercider/kweewijn/kweepeerdrank… We laten categoriseren over aan anderen. Het belangrijkste is: we zijn erg blij met het resultaat.
De QW is een elegante, fijne, fruitige drank met een rond, fris, subtiel aroma van de kweepeer en de lichte mineraliteit van de amfora. Zoals altijd: lokaal, handgeplukt, geperst met armkracht, natuurlijk gefermenteerd, NUL toevoegingen en ongefilterd. Puur sap, geduld en een fijne vinificatie. Alvorens het persen, hebben de kweeperen 24 uur gemacereerd. Tijdens de winter fermenteerde het sap rustig 7 maanden in duurzaam RVS, om vervolgens 4 maanden af te rijpen in de amfora.
Gewaxed met 100% natuurlijke bijenwas.
Ideaal als uniek aperitief! Of voor (kaas)pairing. Of als kerstcadeau voor iemand anders 🙂.
Verkrijgbaar in flessen van 50cl. Max. abv: 5,8%. Slechts 139 flessen. € 19,95 (incl. btw) Te bestellen via info@anargist.be.
Bekijk ook onze andere ciders uit ’23: (De rest ligt nog rustig te rijpen…)
ap sparkling ‘pider’ 2023
Vlotte, frisse drinker. Een blend van meer dan 30 oude appel- & 10 peer rassen waaronder wilde peren. Voor de persing onderging de helft van de appels een maceratie van 24 uur. Na een trage fermentatie tijdens de winter, heeft deze cider ook een malolactische fermentatie ondergaan en werd daarna “bottle conditioned” met sap.
75cl max ABV 6,45% €19,95 (incl. btw)
A-3
pet’nat 2023
Frisse, minerale zuren primeren in deze jonge cuvée. Een blend van 25 oude appelrassen die laat rijp zijn. De A-3 werd eind november geperst nadat de appels een maceratie van 24 uur ondergingen. De cider overwinterde in de natuurlijke koelte van onze fermentatieruimte en werd in maart gebotteld. De cider is volgens de ‘méthode ancestrale’ vervaardigd.
75cl – max ABV 6,8% €19,95 (incl. btw)
In de pijplijn bij Anargist
Wat ligt er zoal te gisten, rijpen en wat mag je binnenkort verwachten?
Anargistische knipoog naar ‘oude kriek’
Geïnspireerd op de manier waarop een ‘oude kriek’ wordt gemaakt. Een 2 jaar oude cider, een jonge cider en 7 soorten rood fruit uit onze permacultuur tuin. Deze blend is binnenkort klaar voor botteling!
Ciderella
Onze ‘sparkling’ cider met mirabelle pruimen is gebotteld. Een subtiele blend van appels, peren en verschillende soorten mirabelle. Een aroma van rozenblaadjes, orange wine en pruim. Met een licht zoetje van de peren en fijne, geuze-achtige zuren van de pruimen. Nu nog aan het nagisten op de fles.
Amforen en degorgeren
We zijn sommige ciders zowel in amforen als rvs en glas aan het laten rijpen. De verschillen/evoluties houden we nauwkeurig in de gaten. Verder gaan we binnenkort een cider uit ’22 degorgeren. Na bijna 2 jaar rijping op de fles. Klaar om een waardige champange-vervanger te worden.
Aanleg voedselbos/wijngaard/boomgaard.
Sinds dit jaar werken we op 3 hectare grond in Ogy aan een voedselbos/wijngaard/boomgaard. Biodiversiteit, bodemleven, oude vareïteiten en oude teeltmethoden staan hierbij centraal. De eerste fruitbomen en gemengde hagen planten we nu aan. Ondertussen voeden we de grond lichtjes met de perspulp.
Via instagram kun je hiervan op de hoogte blijven. Ook al zijn we niet zo ‘insta-minded’. We doen ons best.