Nieuwsbrief Anargist 13 nov 2024
Ella Becker


Nieuwsbrief


Eindejaarskorting bij Anargist

Ons plukseizoen is bijna afgelopen. De cuvées van ’24 worden nu langzaam, met armkracht geperst. Hoog tijd dus om een beetje plaats te maken.
We geven daarom 10% extra korting bij bestelling van 6 flessen of meer.* Tot het einde van het jaar. 
Wees snel want van een aantal ciders zijn het de laatste flessen!
Bekijk ze hier.
Bestel ze via info@anargist.be 

*Bovenop onze reguliere kortingen bij grotere aantallen.


Amfora cider van Anargist


Onze eerste amfora gerijpte cider is klaar!
Een 100% kweepeercider/kweewijn/kweepeerdrank…
We laten categoriseren over aan anderen.
Het belangrijkste is: we zijn erg blij met het resultaat.

De QW is een elegante, fijne, fruitige drank met een rond, fris, subtiel aroma van de kweepeer en de lichte mineraliteit van de amfora.
Zoals altijd: lokaal, handgeplukt, geperst met armkracht, natuurlijk gefermenteerd, NUL toevoegingen en ongefilterd.
Puur sap, geduld en een fijne vinificatie.
Alvorens het persen, hebben de kweeperen 24 uur gemacereerd.
Tijdens de winter fermenteerde het sap rustig 7 maanden in duurzaam RVS, om vervolgens 4 maanden af te rijpen in de amfora.

Gewaxed met 100% natuurlijke bijenwas.

Ideaal als uniek aperitief!
Of voor (kaas)pairing.
Of als kerstcadeau voor iemand anders 🙂.

Verkrijgbaar in flessen van 50cl.
Max. abv: 5,8%.
Slechts 139 flessen.
€ 19,95 (incl. btw)
Te bestellen via info@anargist.be.

Bekijk ook onze andere ciders uit ’23:
(De rest ligt nog rustig te rijpen…)

ap 
sparkling ‘pider’
2023


Vlotte, frisse drinker. 
Een blend van meer dan 30 oude appel- & 10 peer rassen waaronder wilde peren. Voor de persing onderging de helft van de appels een maceratie van 24 uur.

Na een trage fermentatie tijdens de winter, heeft deze cider ook een malolactische fermentatie ondergaan en werd daarna “bottle conditioned” met sap.

75cl max ABV 6,45%
€19,95 (incl. btw)

A-3

pet’nat
2023


Frisse, minerale zuren primeren in deze jonge cuvée. Een blend van 25 oude appelrassen die laat rijp zijn. De A-3 werd eind november geperst nadat de appels een maceratie van 24 uur ondergingen. De cider overwinterde in de natuurlijke koelte van onze fermentatieruimte en werd in maart gebotteld. De cider is volgens de ‘méthode ancestrale’ vervaardigd. 

75cl – max ABV 6,8%
€19,95 (incl. btw)

Aanleg voedselbos/wijngaard/boomgaard. 


Sinds dit jaar werken we op 3 hectare grond in Ogy aan een voedselbos/wijngaard/boomgaard. Biodiversiteit, bodemleven, oude vareïteiten en oude teeltmethoden staan hierbij centraal.
De eerste fruitbomen en gemengde hagen planten we nu aan. Ondertussen voeden we de grond lichtjes met de perspulp. 
  
Via instagram kun je hiervan op de hoogte blijven. 
Ook al zijn we niet zo ‘insta-minded’. 
We doen ons best. 


www.anargist.be


insta: anargist_wildcider

Priemstraat 19, 9660, Everbeek
BTW BE 0788 879 917
Rekening nr. BE78 0019 3435 3586

Wilt u geen e-mails van ons ontvangen?
Laat het weten door te antwoorden op deze mail.

© Anargist 2024


Ella Becker
MENU